LA LLISTA de Jennifer Tremblay

del 13 d’abril a l’1 de maig de 2016 
La Villarroel

Del Canadà passant per La Brutal ens arriba aquest monòleg deJennifer Tremblay, premi Governor General’s Performing Arts 2010. Una dona fa llistes aparentment banals de les coses que ha de fer. Laia Marull és aquesta dona, dirigida per l’actriu Allegra Fullton, protagonista del muntatge original.

Obra per a una actriu. Una dona que esquiva la vida. Frases curtes, que ens descobreixen el seu món interior, configuren la trama i ens ajuden a descobrir la vida d’Ella i el perquè del seu remordiment. Un text d’abast universal en què es reflecteix una societat cada cop més allunyada de les coses essencials, perduda en les obligacions quotidianes i desconnectada dels fets més senzills. Una possibilitat de canvi. Un relat en format de llista.

Espectacle en català.

Durada: 1 hora i 10 minuts.

Vaig tenir el meu primer contacte amb l’obra de Jennifer Tremblay l’any 2010 precisament amb La llista, guanyadora del premi Governor General’s, quan em van demanar d’actuar-hi al Nightwood Theatre de Toronto. Posteriorment, l’any 2014, vaig realitzar-ne la seqüela, The Carousel, produïda pel mateix teatre. Totes dues van ser estrenes mundials en llengua anglesa. I totes dues van ser un gran èxit i em van portar a una profunda comprensió de la veu teatral de Jennifer Tremblay.
Després, La llista s’ha traduït a molts idiomes i muntat en molts països de tot el món, però fins avui encara no s’ha fet ni a Catalunya ni a l’Estat espanyol.
La llista és un monòleg rigorós, exigent i atractiu que explica de manera poètica la història d’una dona que pateix una situació terrible en el nostre món modern i atrafegat. Mentre fa equilibris per fer compatible la vida familiar, el matrimoni, el deure i el plaer, un fet posa en dubte el seu món acuradament construït. Veurem com ha de desmuntar els supòsits que té d’ella mateixa. Finalment, el seu dilema és un retrat bell i captivador d’una de les facetes de la dona d’avui. I aquest paper exigeix una gran actriu.
Conec la Laia Marull des de fa més de deu anys. La vaig conèixer quan estava filmant a Mont-real i ens vam fer amigues. Com que totes dues som actrius, la nostra conversa sovint ha tractat dels interessants mons on ens trobem immerses com a intèrprets; tant els interiors com els exteriors. Després d’haver-ne fet tres, sé que fer un monòleg és un dels ritus de pas de qualsevol gran
actor, essent l’experiència un gran mestre, i sens dubte una manera de créixer com a intèrpret. Coneixent l’obra de la Laia i la seva persona, crec que està en el moment perfecte per fer aquesta peça.
El meu interès per dirigir-la radica, sobretot, en explicar aquesta història fascinant amb aquesta actriu meravellosa. En poder crear amb la meva col·lega Laia. En fer una bonica obra d’art. Cada dia busco en mi mateixa, en la meva vida i en cada projecte creatiu, la compassió, la curiositat i l’optimisme. Em sento molt afortunada d’haver trobat àmpliament cada una d’aquestes coses aquí, amb el meu equip de Barcelona. Estic plena de gratitud i d’alegria per haver pogut viure aquesta meravellosa aventura creativa amb La Brutal i el Teatre Lliure.

Allegra Fulton

 

Fitxa tècnica

Direcció : Allegra Fulton
Intèrpret: Laia Marull
Traducció del francès: Cristina Genebat
Ajudant de direcció: Mia Esteve
Escenografia i vestuari : Jose Novoa
Caracterització:Paula Ayuso
I·lluminació: Mingo Albir
Audiovisual:Ramon Balagué i Kitiara Ferran (Minifilms)
Espai sonor:Mar Orfila
Cap tècnic: Arnau Planchart
Realització de vestuari: Goretti Puente
Fotografia: Felipe Mena / Clàudia Costa
Una coproducció: Teatre Lliure La Brutal

Agraïments: Anna Guix, María Jesús Bronchal, Isa Casanellas, Jennifer Tremblay, Kelly Thornton, Denyse Karn, Gloria Montero, David Fulton, Miguel Fulton, Rhys Fulton-Doyle, Andrew Tarbet i Clàudia Costa.

seguiu #lallista al twitter

Laia Marull

Allegra Fulton

Directora