BLUES de Sergi Pompermayer

El terrorisme ens fa por, però també tenim por d’envellir, emmalaltir, perdre la feina, la parella, els fills, que s’enfonsi la nostra cultura i identitat, que el món com el coneixem es col·lapsi. I quan ens governa la por, ens tornem extremadament febles, i ens quedem sense sentit crític. Els personatges d’aquest muntatge volen fer-ho bé, però estan limitats per les seves pors, i s’hi hauran d’enfrontar per ser més lliures.

Aquest espectacle forma part del cicle organitzat per la Sala Beckett  Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por

Un possible atac terrorista de caire islamista és el detonant d’una crisi política i social a la qual l’Anna, directora general de policia, ha de fer front. Però els seus problemes no acaben aquí. A casa les coses tampoc són fàcils. La seva filla adolescent, la Nala, és cada cop més rebel i està més allunyada d’ella i els esforços del Max, la parella de l’Anna, per millorar l’ambient de casa no donen resultats. D’altra banda, l’Ernest, escriptor i pare de l’Anna, està passant una crisi creativa i personal després d’haver patit un accident domèstic, i centra la seva atenció en l’Abdul, un noi àrab sense papers a qui vol ajudar. La tensió de la situació tant al carrer com a casa fan que les mentides i els silencis que han mantingut el fràgil equilibri de les relacions familiars, acabin sortint a la llum. I, de fons, la banda sonora dels qui no tenen res, el blues.

Aquest espectacle forma part de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.

Fitxa tècnica

Autoria: Sergi Pompermayer
Direcció: Norbert Martínez

Intèrprets: Gemma Brió, Eduard Buch, Esmeralda Colette i Xicu Masó

Escenografia: Cesc Calafell 
Il·luminació: Marc Salicrú
Vestuari: Bàrbara Glaenzel
Disseny de so i vídeo: Mar Orfila
Construcció d’escenografia: Carles Hernández “Xarli” i Òscar Hernández “Ou”
Assesorament de Caracterització: Alícia Robles
Regidoria: Irene Fernández

Cap tècnic: Arnau Planchart
Imatge de cartell i funcions: Felipe Mena
Fotografia Sergi Pompermayer i Norbert Martínez: Kiku Piñol
Agraïments: Alex Álvarez, Manel Carrasco, Xavi Ricart, Queco Novell, Lídia Herédia, Anna Pujol, Núria Coromines i Júlia Barbany.

Una coproducció de la Sala Becketti La Brutal.

Gemma Brió

Eduard Buch

Esmeralda Colette

Xicu Masó

Norbert Martínez

Director