bannerhome

World of Wolves#0.1 de Nuria Legarda – GREC 2017

Taller de creació
6 i 7 de juliol a les 20h
Entrada gratuïta

Graner, centre de creació (Carrer de Jane Addams, 14)

Grec_creation

El Grec Festival de Barcelona ha fet enguany una feina conjunta amb les fàbriques de creació de la ciutat. World of Wolves#0.1 és un dels treballs de creació que es podrà veure.

La creadora, coreògrafa, intèrpret i pedagoga, Nuria Legarda realitza una residència de creació on es qüestiona la perpetuïtat del discurs sobre la construcció de la identitat, en relació als mecanismes del poder.
A partir del treball físic i textual, amb l’ajuda de projeccions sobre materials diversos, i a partir d’una contraposició entre textos de Shakespeare (entesos com a pilar estètic i ideològic del discurs hegemònic), experiències autobiogràfiques dels intèrprets i fragments de Judith Butler, Paul B. Preciado i Michel Foucault, s’enfatitza la distorsió o alteració de la imatge i es visiten les qüestions de la feminitat i la masculinitat en un sistema capitalista que ha abocat l’arquetip femení a la caiguda contínua.

Icona immortal: la mort d’Ofelia.


Entre els últims treballs de Legarda com a coreògrafa o directora de moviment destaquen El curiós incident del gos a mitjanit, dirigida per Julio Manrique al Teatre Lliure; Lehman Brothers, dirigida per Roberto Romei a La Villarroel (Grec 2016); o Don Joan dirigit per David Selvas al Teatre Nacional de Catalunya.


FITXA ARTÍSTICA

Creació i direcció Nuria Legarda
Dramaturgista Marc Villanueva
Creat amb Ruben Ametllé, Rosabel Huguet i Pedro Mas

Espai escènic: Elisse Vigneron

Disseny de so: Ramón Ciércoles, Sam Gillett
Disseny d’il·luminació: Carles Rigual
Vídeo: Toni Vidal
Vestuari: Helena Lucas
Fotografia: Felipe Mena
Productora artística: Montse Prat
Productora: La Brutal
Productora executiva: Judit Ferrer Ribas
Agraïments: Mireia Farré