bannerhome

Productora teatral
Neix el 2011 a Barcelona, amb la voluntat d’ aglutinar professionals del panorama teatral de la ciutat, al voltant de projectes independents, innovadors i contemporanis. Molt sovint les dinàmiques teatrals, les públiques i les privades, responen a criteris estrictament empresarials o programàtics, i els actors, directors, escenògrafs, etc…que les portem a terme, acabem no tenint cap mena de vincle amb les produccions en les que participem. La Brutal vol ser motor de projectes personals, genuïns, i amb un marcat accent urbà. Volem ser una productora compromesa en els canvis que ens envolten i també amb la ferma voluntat d’ atraure nou públic al teatre. La complicitat, el risc, l’emoció, la paraula, la fisicitat, l’anàlisi, la recerca de noves formes i narratives…són conceptes que estaran en el centre de la nostra pràctica teatral.

 

Direcció artística i coordinació de producció

DAVID SELVAS

Director i actor de teatre, cinema i televisió. El 2005 es va iniciar com a director amb El virus, de Richard Strand i Who is p?, un Assaig Obert sobre Pier Paolo Paolini que es va presentar a l’Espai Lliure el 2006. Al 2006 estrena també True West, de Sam Shepard, al festival Temporada Alta i l’espectacle es va presentar durant la temporada 06-07 al Versus Teatre de Barcelona. El 2010 va estrenar La gavina, d’Anton Txékhov, al Teatre Fortuny de Reus, el 2012 Hedda Gabler de Henrik Ibsen al Teatre Lliure, el mateix any 2012 L´habitació blava de David Hare i el 2013 Oleanna de David Mammet.

D’entre els seus darrers espectacles com a actor destaquen Terra de ningú de Harold Pinter, dir. Xavier Albertí, Cartes. Anton Txékhov i Olga Knipper, dir. Pau Carrió; L’hort dels cirerers, d’Anton Txékhov, dir. Julio Manrique; Product , de Marck Ravenhill, dir. Julio Manrique; El ventall de Lady Windermer d’Oscar Wilde, dir. Josep Maria Mestres, i En cualquier otra parte d’Álex Mañas a la Biblioteca Nacional de Catalunya formant part de la programació del Festival Barcelona Grec 2007.

També ha protagonitzat Els estiuejants, de Maksim Gorki, dir. Carlota Subirós, a la Sala Fabià Puigserver (2006), Salamandra, dir. Toni Casares (2005); La Celestina (2004) i El polígrafo (2000), dir.Robert Lepage; Coriolà dir. Georges Lavaudant (2002); Juli Cesar, dir. Àlex Rigola (2001); Mesura per mesura, dir. Calixto Bieito (1999). Restes humanes sense identificar, dir. Manuel Dueso (2001).

En cinema ha treballat amb Ventura Pons (Carícies i Amic/Amat), Marc Recha (Pau i el seu germà), Juan Luís Iborra (Valentín), Felipe Vega (Nubes de verano), Azucena Rodríguez (El atlas de geografía humana), Steven Sodenbergh (Guerrilla), Xavier Berraondo (Ens veiem demà), Carles Torres (Trash) i Daneil Monzón (Celda 211). També ha participat en diverses sèries de televisió des del 1994 per TVC, com ara Nissaga de poder, Crims, Laberint d’ombres, El príncep de Viana, Mujeres de Moda, Àngels i Sants, Mar de fons, Serrallonga i La riera. També ha protagonitzat algunes tv movies com ara Marcats a Foc, The Lost o Asunto Reiner.

 

Gerència i producció executiva

ÁLVARO BARTOLOMÉ

És productor de La Brutal des de 2011 i administrador des de 2013, ha estat productor executiu en diverses produccions teatrals (La Gavina, L’habitació blava, Espiadimonis,…) ha col·laborat amb diferents agents del sector com Bitò produccions, Teatre Lliure, La Troca o el CAER de Reus.

Compagina la producció teatral amb l’organització i coordinació d’altres esdeveniments culturals: Fira LOOP, col·laboracions esporàdiques amb l’ICUB (Mercè, Montjuïc de nit,…), tasques de producció a l’ Expo Zaragoza (2008).

Va estudiar Història de l’Art a la Universidad Autónoma de Madrid, Màster en Conservación y restauración de Patrimonio a la Universitat de Alcalá de Henares. Va iniciar-se en la seva carrera de productor a diversos mitjans audivisuals, col·laborant amb productores com: Antena 3 TV, Boca-Boca, Filmax,…

Producció i distribució

TERESA PARÉS

Responsable de distribució, producció i administració de La Brutal.

Treballa en l’àmbit de la gestió i producció teatral des de 2003, col·laborant amb productores de teatre, música i audiovisuals.

Productora al Centre d’Arts Escèniques de Reus tant en l’àrea de produccions teatrals com en l’àrea de Festivals Trapezi i Cos del 2005-2008. Responsable de producció al Palau de Congressos durant l’Expo de Zaragoza 2008. Ha treballat en diverses productores de teatre Tanttaka Teatroa, Antigua & Barbuda desenvolupant tasques de gestió, producció i coordinació de gires.

Comunicació i premsa

MIREIA FARRARONS

Responsable de comunicació i premsa de La Brutal.

Llicenciada en Història de l’art per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster de Comunicació Empresarial per la Universitat Pompeu Fabra (IDEC-UPF).

Des de novembre de 2007 fins el febrer de 2015 ha treballat fent tasques de producció i comunicació a la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, desenvolupant i mantenint projectes com L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett, Catalandrama, La casa dels autors, el grup de teatre jove Els Malnascuts i Revista Pausa, entre d’altres.

Ha treballat en el departament d’atenció al públic del Teatre Nacional de Catalunya, al departament de comunicació del Teatre Lliure desenvolupant tasques d’atenció al públic i relacions públiques. També ha col·laborat amb Caixafòrum Barcelona amb la programació de les activitats paral·leles de les exposicions de temporada.

MARIA DARNELL

Actualment forma part de l’equip de comunicació de La Brutal. Té més de 10 anys d’experiència en el món de la comunicació. Ha treballat en gabinets de premsa relacionats amb la cultura i els espectacles com Maku i Truc Comunicació, portant campanyes de Cirque du Soleil (Saltimbanco, Dralion, Quidam i Alegria), Mayumana, Gran Circo Nacional Chino, La trilogia d’Els Joglars… Va viure un any a Madrid per treballar amb Truc Comunicació on va tenir l’experiència de portar la premsa d’espectacles en gira i també concerts i festivals de música. També té experiència en el món de les institucions ja que va treballar en el departament de comunicació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

En els darrers anys també ha treballat en mitjans de comunicació com TV3 en diferents programes com el Tvist, Els matins, L’estiu en directe i també a la ràdio, concretament a RAC1 en programes com El món a RAC1 i el Versió a RAC1.

Llicenciada en Filosofia per la UB (1995-1999) amb un Postgrau de Periodisme digital de la UOC (2000) i altres cursos relacionats amb la comunicació com el d’Escriptura Periodística de la UPF i Community manager de la UOC.

Web i disseny gràfic

JOAN AGUADÉ

Dissenyador industrial, especialista en tecnologia multimèdia i programador web.
Té una llarga experiència en l’entorn web multimèdia i en TV.

Després d’uns anys treballant com a dissenyador industrial ,i desenvolupador i dissenyador web des dels inicis d’Internet l’any 2000 es trasllada a Madrid per treballar a Globomedia com a director de I+D en nous formats de Tv i producció interactiva, desenvolupant sinergies entre la TV i Internet i produint les diferents webs de programes i series de la productora.

El 2004 funda Kemdefer des d’on s’ha especialitzat en el disseny per als nous Media

En el cap cultural forma part de l’Associació Perejil’s Sounds y de Laboratori Visual on hi col·labora com a tècnic especialista a nivell multimèdia i audiovisual.

En el Camp Teatral va realitzar els audiovisuals per les produccions del CAER de Reus “My Zinc Bed“ de David Hare i “el Mort”

www.kemdefer.com

Fotografia i imatge

FELIPE MENA

Va estudiar fotografia a l’Institut de les Arts Visuals (IAV) i des de 1999, està especialitzat en publicitat, musica i arts, interiorisme i moda.

Ha treballat amb agències i estudis com: TBWA, Atipus, CM2, El Paso Estudio, etc. Clients com: Catalunya Caixa, Vichy Catalan, Ajuntament de Barcelona, Bodegas Torres, Fira de Barcelona, Gremi d’Hotels de Barcelona, Apropa Cultura, Hotel Colon, Henkel, Duward, Dewar’s, etc. Publicat en medis com: Ctrl y estrategias, Proyecto Contract, Neo2, Tendencias, El Periódico, Trax, etc. Fotografiat bandes de música com: Mürfila, The Last 3 Lines, Hedtrip, Ultraido, Antonio Ramos “Maca”, Ultraplayback, etc

En teatre ha realitzat les fotografies de cartell i escena de les següents obres: La Gavina (2010), Hedda Gabler (2011), L’Habitació Blava (2012), Llibert (2013)

www.felipemena.com