bannerhome

Productora teatral
Neix el 2011 a Barcelona, amb la voluntat d’ aglutinar professionals del panorama teatral de la ciutat, al voltant de projectes independents, innovadors i contemporanis. Molt sovint les dinàmiques teatrals, les públiques i les privades, responen a criteris estrictament empresarials o programàtics, i els actors, directors, escenògrafs, etc…que les portem a terme, acabem no tenint cap mena de vincle amb les produccions en les que participem. La Brutal vol ser motor de projectes personals, genuïns, i amb un marcat accent urbà. Volem ser una productora compromesa en els canvis que ens envolten i també amb la ferma voluntat d’ atraure nou públic al teatre. La complicitat, el risc, l’emoció, la paraula, la fisicitat, l’anàlisi, la recerca de noves formes i narratives…són conceptes que estaran en el centre de la nostra pràctica teatral.

Direcció artística

JULIO MANRIQUE

Llicenciat en Dret per la UPF va formar part durant quatre anys de l’Aula de Teatre de la UPF. Cursa els seus estudis d’Interpretació a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. L’any 1998 és becat per la Unió de Teatres d’Europa, en representació del Teatre Lliure, per participar en un taller internacional d’investigació sobre l’obra de Shakespeare, impartit per Bruce Mayers, membre fundador i actor habitual de la companyia de Peter Brook, director amb el que treballarà l’any 2001. Completa la seva formació amb diversos seminaris i cursos d’interpretació i dramatúrgia impartits per Rafael Spregelbud, Javier Daulte i José Sanchís Sinisterra, entre d’altres.

Ha alternat, dins la seva trajectòria, les tasques d’actor i director d’escena i, puntualment, la de dramaturg. Els darrers tres anys ha assumit la direcció artística del Teatre Romea de Barcelona, configurant una programació marcadament contemporània.

Com a actor ha treballat a L’ORFE DEL CLAN DELS ZHAO, de Ji Junxiang, sota les ordres d’Óriol Broggi; a Senyoreta Júlia, adaptació de Patrick Marber del clàssic d’Strindberg, dirigida per Josep Maria Mestres, al Teatre Romea, dins el Festival Grec 2012, a Incendis, de Wajdi Mouawad, dirigida per Oriol Broggi, al Teatre Romea (2012 i 2013); Coses que dèiem avui, de Neil Labute, direcció i dramatúrgia de Julio Manrique, a la Fira de teatre de Manacor del 2010; Hamlet, de William Shakespeare, direcció Oriol Broggi, Bibioteca de Catalunya, 2009; La forma de les coses, de Neil Labute, direcció Julio Manrique, Teatre Lliure, 2008; La Tour de la Deffense, de Copi, direcció Marcial di Fonzo Bo, Teatre Liure, 2007; 2666, de Roberto Bolaño, direcció Àlex Rigola, Teatre Lliure, 2007; Otelo, de William Shakespeare, direcció Carlota Subirós, Festival de Almagro, 2007; European House, direcció Àlex Rigola, Festival de Melbourne, 2007; En Pòlvora, d’Àngel Guimerà, direcció Sergi Belbel, Teatre Nacional, 2006; Arbusht, de Paco Zarzoso, direcció Àlex Rigola, Teatre Lliure, 2006; Salamandra, de Josep Maria Benet i Jornet, direcció Toni Casares, Teatre Nacional, 2005; El Pes de la Palla, de Terenci Moix, direcció Xavier Albertí, Teatre Romea, 2004; El virus, de Richard Strand, direcció David Selvas, Sala Muntaner, 2004; Romeu i Julieta, de William Shakespeare, direcció Josep Maria Mestres, Teatre Lliure, 2003; Juli Cèsar, de William Shakespeare, direcció Àlex Rigola, Teatre Lliure, 2002; Far Away, de Caryl Churchill, direcció Peter Brook, Theatre Des Bouffes du Nord, 2001; Terra Baixa, d’Àngel Guimerà, direcció Ferran Madico, Teatre Nacional, 2000; Titus Andrònic, de William Shakespeare, direcció Àlex Rigola, Festival Grec, 2000; Ànsia, de Sarah Kane, direcció Xavier Albertí, STI-CC i Sala Muntaner, 2000; Fashion, feelling, music, direcció Josep Maria Mestres, Teatre Lliure, 1999; Mesura per Mesura, de William Shakespeare, direcció Calixto Bieito, Teatre Nacional, 1999; Perifèria Koltès, de Bernard Marie-Koltès, direcció Rafel Duran, Sala Beckett, 1998; Así que pasen cinco años, de Federico García Lorca, direcció Joan Ollé, Teatre Grec de Barcelona, 1998; Salvats, d’Edward Bond, direcció Josep Maria Mestres, Teatre Lliure, 1997, etc.

Com a director: Dealer’s Choice, de Patrik Marber dins el Festival Grec 2014, al Teatre Romea el juliol del 2014. És director de l’obra de Bernard-Marie Koltès, Roberto Zucco, una coproducció del Teatre Romea i el Teatro Espanol, que es representa a Barcelona i Madrid. El 2012 dirigeix la Sílvia Pérez Cruz a l’espectacle-concert “ Ella y yo”, al Teatre Romea i al Festival Temporada Alta de Girona; és director i coautor, juntament amb Sergi Pompermayer de Llum de Guàrdia (Ghost Light), 2011-2012, Teatre Romea. També ha dirigit L’Arquitecte, de David Graig, Teatre Lliure, 2011; L’hort dels cirerers, d’Anton Txèkhov, Teatre Romea, 2010; Coses que dèiem avui, muntatge del qual també és dramaturg a partir de textos de Neil Labute, Sala Beckett, Festival Grec 2010 (reposició a La Villarroel de Barcelona, 2011; i reposició al Teatro de la Abadía, Madrid, 2012); American Buffalo, de David Mamet, Teatre Lliure, 2010 (reposicions al mateix Teatre Lliure i al Teatro de la Abadía, Madrid, 2011); Product, de Marc Ravenhill, Sala Beckett, 2009 (reposició al Teatre María Guerrero, CDN, Madrid, 2012); La forma de les coses, de Neil Labute, Teatre Lliure, 2007 (reposició al mateix Teatre Lliure i al Club Capitol, Barcelona, 2009); Els boscos, de David Mamet, Sala Beckett, 2006. És autor d’El signe de l’escorpí, direcció Cristina Genebat, Teatre Tantarantana, Mostra de teatre 2007 , així com de El miedo y la música, espetacle que també va dirigir al Palau Mar i Cel , Festival Internacional de Teatre de Sitges, 2005.

A la televisió ha treballat, darrerament, a la sèrie 39 més 1, recentment emesa a TV3. També a la sèrie Isabel, de TVE, actualment en antena en aquesta cadena. A les sèries Infidels; Porca misèria; Temps de silenci; Nissaga, l’herència; o La memòria dels cargols, a TV3, així com en una desena de TV movies. En cinema ha protagonitzat les pel·lícules Fill de Caïm, de Jesús Monllaó, i Febrer, de Sílvia Quer, i ha participat a d’altres, com Soldados de Salamina, de David Trueba.

Premis: Premi Butaca 2011/2012 Millor Director per ‘Coses que dèiem avui’ / Premi Butaca 2010/2011 Millor Director per “American Buffalo” / Premi de la Crítica 2008/2009 Millor Actor per “Hamlet” / Premi Butaca 2007/2008 Millor Director per “La Forma de les coses” / Premi de la Crítica 2000/2001 Millor Actor per “Titus Andrònic” i “Ànsia” / Premi radiofònic “Àngel d’or” Millor Actor per “El pes de la palla”.

Direcció artística i coordinació de producció

DAVID SELVAS

Director i actor de teatre, cinema i televisió. El 2005 es va iniciar com a director amb El virus, de Richard Strand i Who is p?, un Assaig Obert sobre Pier Paolo Paolini que es va presentar a l’Espai Lliure el 2006. Al 2006 estrena també True West, de Sam Shepard, al festival Temporada Alta i l’espectacle es va presentar durant la temporada 06-07 al Versus Teatre de Barcelona. El 2010 va estrenar La gavina, d’Anton Txékhov, al Teatre Fortuny de Reus, el 2012 Hedda Gabler de Henrik Ibsen al Teatre Lliure, el mateix any 2012 L´habitació blava de David Hare i el 2013 Oleanna de David Mammet.

D’entre els seus darrers espectacles com a actor destaquen Terra de ningú de Harold Pinter, dir. Xavier Albertí, Cartes. Anton Txékhov i Olga Knipper, dir. Pau Carrió; L’hort dels cirerers, d’Anton Txékhov, dir. Julio Manrique; Product , de Marck Ravenhill, dir. Julio Manrique; El ventall de Lady Windermer d’Oscar Wilde, dir. Josep Maria Mestres, i En cualquier otra parte d’Álex Mañas a la Biblioteca Nacional de Catalunya formant part de la programació del Festival Barcelona Grec 2007.

També ha protagonitzat Els estiuejants, de Maksim Gorki, dir. Carlota Subirós, a la Sala Fabià Puigserver (2006), Salamandra, dir. Toni Casares (2005); La Celestina (2004) i El polígrafo (2000), dir.Robert Lepage; Coriolà dir. Georges Lavaudant (2002); Juli Cesar, dir. Àlex Rigola (2001); Mesura per mesura, dir. Calixto Bieito (1999). Restes humanes sense identificar, dir. Manuel Dueso (2001).

En cinema ha treballat amb Ventura Pons (Carícies i Amic/Amat), Marc Recha (Pau i el seu germà), Juan Luís Iborra (Valentín), Felipe Vega (Nubes de verano), Azucena Rodríguez (El atlas de geografía humana), Steven Sodenbergh (Guerrilla), Xavier Berraondo (Ens veiem demà), Carles Torres (Trash) i Daneil Monzón (Celda 211). També ha participat en diverses sèries de televisió des del 1994 per TVC, com ara Nissaga de poder, Crims, Laberint d’ombres, El príncep de Viana, Mujeres de Moda, Àngels i Sants, Mar de fons, Serrallonga i La riera. També ha protagonitzat algunes tv movies com ara Marcats a Foc, The Lost o Asunto Reiner.

Coordinadora de continguts

CRISTINA GENEBAT

La Cristina Genebat es va llicenciar en art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 2000 i en Traducció Interpretació a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2004 des d’aleshores ha estrenat una vintena de produccions com a actriu i n’ha fet la traducció d’una altra vintena.

Les mes recents, com a actriu, Un aire de familia dirigida per Pau Durà, Hedda Gabler d’ Ibsen dirigida per David Selvas i Roberto Zucco de B.M. Koltès, L’hort dels cirerers de Txèkhov, La forma de les coses i Coses que dèiem avui de Neil Labute, dirigides pel Julio Manrique. També ha treballat a les ordres d’Alex Rigola, Josep Maria Mestres, Ariel García-Valdés, Magda Puyo, Marta Angelat, Toni Casares o Ramon Simó entre d’altres… en peces de Shakespeare, Mamet, David Hare, o Howard Barker .

A la televisió l’hem poguda veure en sèries com Ventdelplà, Majoria absoluta, Infidels o La Riera emeses a Tv3 y a les Tv Movies Mentiders a les ordres de Sílvia Munt, Alan muere al final de la película dirigida per Xavier Manich, L’étrangère de Carlos Pinhero, o Codi 60 a las de Carlos Martín Ferrera.

Com a traductora, es responsable de les traduccions d’ “Incendis” i “Cels” de Wadji Mouawad , estrenades per l’Oriol Broggi i la perla 29 al teatre Romea i a la Biblioteca de Catalunya respectivament, La partida i Senyoreta Júlia de Patrick Marber i Roberto Zucco de Bernard Marie Koltès i Oleanna de David Mamet estrenades al teatre Romea i American Buffalo, també de Mamet, L’Onada d’Ignacio García May i Un enemic del poble de Heinrich Ibsen, estrenades al Teatre lliure, i també ha traduït, entre altres, Marivaux, Neil Labute, Jez Buttersworth o David Greig.

Gerència i producció executiva

ÁLVARO BARTOLOMÉ

És productor de La Brutal des de 2011 i administrador des de 2013, ha estat productor executiu en diverses produccions teatrals (La Gavina, L’habitació blava, Espiadimonis,…) ha col·laborat amb diferents agents del sector com Bitò produccions, Teatre Lliure, La Troca o el CAER de Reus.

Compagina la producció teatral amb l’organització i coordinació d’altres esdeveniments culturals: Fira LOOP, col·laboracions esporàdiques amb l’ICUB (Mercè, Montjuïc de nit,…), tasques de producció a l’ Expo Zaragoza (2008).

Va estudiar Història de l’Art a la Universidad Autónoma de Madrid, Màster en Conservación y restauración de Patrimonio a la Universitat de Alcalá de Henares. Va iniciar-se en la seva carrera de productor a diversos mitjans audivisuals, col·laborant amb productores com: Antena 3 TV, Boca-Boca, Filmax,…

Producció i distribució

TERESA PARÉS

Responsable de distribució, producció i administració de La Brutal.

Treballa en l’àmbit de la gestió i producció teatral des de 2003, col·laborant amb productores de teatre, música i audiovisuals.

Productora al Centre d’Arts Escèniques de Reus tant en l’àrea de produccions teatrals com en l’àrea de Festivals Trapezi i Cos del 2005-2008. Responsable de producció al Palau de Congressos durant l’Expo de Zaragoza 2008. Ha treballat en diverses productores de teatre Tanttaka Teatroa, Antigua & Barbuda desenvolupant tasques de gestió, producció i coordinació de gires.

Actualment gestió i coordinació a l’empresa 440 Gestió Cultural i Social de Reus.

Comunicació i premsa

MIREIA FARRARONS

Responsable de comunicació i premsa de La Brutal.

Llicenciada en Història de l’art per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster de Comunicació Empresarial per la Universitat Pompeu Fabra (IDEC-UPF).

Des de novembre de 2007 fins el febrer de 2015 ha treballat fent tasques de producció i comunicació a la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia, desenvolupant i mantenint projectes com L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett, Catalandrama, La casa dels autors, el grup de teatre jove Els Malnascuts i Revista Pausa, entre d’altres.

Ha treballat en el departament d’atenció al públic del Teatre Nacional de Catalunya, al departament de comunicació del Teatre Lliure desenvolupant tasques d’atenció al públic i relacions públiques. També ha col·laborat amb Caixafòrum Barcelona amb la programació de les activitats paral·leles de les exposicions de temporada.

MARIA DARNELL

Actualment forma part de l’equip de comunicació de La Brutal. Té més de 10 anys d’experiència en el món de la comunicació. Ha treballat en gabinets de premsa relacionats amb la cultura i els espectacles com Maku i Truc Comunicació, portant campanyes de Cirque du Soleil (Saltimbanco, Dralion, Quidam i Alegria), Mayumana, Gran Circo Nacional Chino, La trilogia d’Els Joglars… Va viure un any a Madrid per treballar amb Truc Comunicació on va tenir l’experiència de portar la premsa d’espectacles en gira i també concerts i festivals de música. També té experiència en el món de les institucions ja que va treballar en el departament de comunicació de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

En els darrers anys també ha treballat en mitjans de comunicació com TV3 en diferents programes com el Tvist, Els matins, L’estiu en directe i també a la ràdio, concretament a RAC1 en programes com El món a RAC1 i el Versió a RAC1.

Llicenciada en Filosofia per la UB (1995-1999) amb un Postgrau de Periodisme digital de la UOC (2000) i altres cursos relacionats amb la comunicació com el d’Escriptura Periodística de la UPF i Community manager de la UOC.

Web i disseny gràfic

JOAN AGUADÉ

Dissenyador industrial, especialista en tecnologia multimèdia i programador web.
Té una llarga experiència en l’entorn web multimèdia i en TV.

Després d’uns anys treballant com a dissenyador industrial ,i desenvolupador i dissenyador web des dels inicis d’Internet l’any 2000 es trasllada a Madrid per treballar a Globomedia com a director de I+D en nous formats de Tv i producció interactiva, desenvolupant sinergies entre la TV i Internet i produint les diferents webs de programes i series de la productora.

El 2004 funda Kemdefer des d’on s’ha especialitzat en el disseny per als nous Media

En el cap cultural forma part de l’Associació Perejil’s Sounds y de Laboratori Visual on hi col·labora com a tècnic especialista a nivell multimèdia i audiovisual.

En el Camp Teatral va realitzar els audiovisuals per les produccions del CAER de Reus “My Zinc Bed“ de David Hare i “el Mort”

www.kemdefer.com

Fotografia i imatge

FELIPE MENA

Va estudiar fotografia a l’Institut de les Arts Visuals (IAV) i des de 1999, està especialitzat en publicitat, musica i arts, interiorisme i moda.

Ha treballat amb agències i estudis com: TBWA, Atipus, CM2, El Paso Estudio, etc. Clients com: Catalunya Caixa, Vichy Catalan, Ajuntament de Barcelona, Bodegas Torres, Fira de Barcelona, Gremi d’Hotels de Barcelona, Apropa Cultura, Hotel Colon, Henkel, Duward, Dewar’s, etc. Publicat en medis com: Ctrl y estrategias, Proyecto Contract, Neo2, Tendencias, El Periódico, Trax, etc. Fotografiat bandes de música com: Mürfila, The Last 3 Lines, Hedtrip, Ultraido, Antonio Ramos “Maca”, Ultraplayback, etc

En teatre ha realitzat les fotografies de cartell i escena de les següents obres: La Gavina (2010), Hedda Gabler (2011), L’Habitació Blava (2012), Llibert (2013)

www.felipemena.com