LA MERAVELLOSA FAMÍLIA HARDWICKE (Vanya i Sonia i Masha i Spike)

Parlar del teatre de Christopher Durang és parlar de teatre intel·ligent, sarcàstic, ple de personatges extrems, de situacions impossibles, d’emocions desbordants…i de molt, molt i molt, sentit de l’humor. Aquest còctel ha convertit al Sr.Durang en un dels autors vius mes estimats, admirats i representats del món anglosaxó. Això és degut a que Durang creu que entretenir, emocionar i fer pensar, són coses que no tenen perquè estar renyides. L’exemple més clar d’això és LA MERAVELLOSA FAMÍLIA HARDWICKE.

Però Durang, no en té prou construint una gran comèdia de precisió, fa una cosa encara més difícil: convertir el text en un homenatge i un cant d’amor al teatre. Per això els seus tres protagonistes tenen noms de personatges de Chéjov: Vanya, Sonia i Masha, per això viuen atrapats en un temps que fou millor, per això somien en anar a Moscou, per això tenen una veïna que es diu Nina, i una dona de fer feines que veu visions, per això la parella de la Masha és un actor quinze anys més jove que ella que es passeja tot el dia per casa en calçotets….bé potser això darrer no és gaire Chejovià, però si que té el segell personal de Durang, partir d’uns referents i d’uns estereotips que tots coneixem per fer-nos entrar, sense tan sols adonar-nos-en, en els grans temes del seu teatre: el xoc entre la tradició i el futur, entre els grans i els joves, entre la velocitat que representa la tecnologia i la calma que representa el món analògic, entre el pragmatisme i l’idealisme, entre l’emoció i la raó…

Nosaltres ens hem enamorat d’aquesta meravellosa família i desitgem que, com nosaltres, el públic també en quedi MERAVELLAT!

David Selvas

Fitxa tècnica

Autoria: Christopher Durang
Traducció: Cristina Genebat
Direcció: David Selvas
Intèrprets: Alejandro Bordanove, Paula Jornet, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta i Lide Uranga
Escenografia: Alejandro Andújar
Vestuari: Alejandro Andújar i Núria Cardoner
Il·luminació: Jaume Ventura
So: Marcel Ferrer
Caracterització: Eva Fernández
Assistent de direcció: Lola López
Producció executiva: Daniel López-Orós
Una coproducció de Bitò, La Brutal i T de Teatre amb el suport de l’ICEC (Generalitat de Catalunya)
Agraïm la col·laboració de TMB, Sorli Discau, D’Orleac, Montibello, Punto Blanco, Òptica Sanabre i Dagoll Dagom

Alejandro Bordanove

Paula Jornet

Marta Pérez

Carme Pla

Albert Ribalta

Lide Uranga