ANYS LLUM de SERGI POMPERMAYER

Com serà el nadal en un futur més o menys proper? Seguirem guarnint carrers i cases amb llums de colors per omplir de màgia les nits més llargues i fosques de l'any? O potser això canviarà? Per trobar la resposta farem un viatge a través del temps, des del descobriment del foc, passant per l'antiga Roma, l'Edat Mitjana, el descobriment de l'electricitat, fins arribar als nostres dies per descobrir que, des que els humans som humans, hem encès llums a cases i carrers per il·luminar i fer més màgiques i acollidores les fredes nits d'hivern.

ESPECTACLE CREAT PER L'ENCESA DE LLUMS DE NADAL DE LA CIUTAT DE BARCELONA 2022 Avui en dia ja no vivim tant pendents dels cicles de la terra, de la natura, però seguim fidels a aquestes tradicions que tenen alguna cosa atàvica i que ens uneixen com a comunitat. Els llums elèctrics han substituït les espelmes i les nits llargues ja no fan tanta por com podien fer abans, però encara tenim la necessitat de posar llum i color a les nits més fredes i convertir-les en una festa que ens convida a celebrar que hem donat una altra volta completa al voltant del sol.  Aquest any la llum ha sigut protagonista a les nostres vides, però aquest cop no pel que ens aporta, si no pel seu preu. Uns preus desorbitats, abusius, que ens han obligat a canviar les nostres rutines domèstiques i ens han fet retrocedir a altres temps en que tenir llum era un luxe a l’abast d’una minoria. Per això proposem fem un viatge en format “documental” a través del temps i de la nostra relació amb la llum durant les nits més llargues de l’any. Un viatge des de la utilització del foc per escalfar-nos i per dissuadir perills fins a un futur més o menys proper i possible. Un viatge amb música en directe, amb projeccions, maquetes i sentit de l’humor.

Fitxa tècnica

Direcció: DAVID SELVAS Guió: SERGI POMPERMAYER Direcció musical: ADRIÀ AGUILERA Ajudant de direcció: ANA PÉREZ Escenografia: PAULA BOSCH Vestuari i caracterització: NÚRIA LLUNELL Disseny de llums: GUILLEM GELABERT Disseny de vídeo: CISCO ISERN Disseny de so: EFRÉN BELLOSTES Cap tècnic: ENRIC ALARCÓN Operador de càmera: JORDI BOQUET Regidor: MARC BERRAONDO LUCHETTI Foto de Cartell: MARC MAMPEL i ÁNGEL ÁLVAREZ Repartiment: DAVID OLIVARES, MARC GÓMEZ, ALBERT MORA, MARC POCIELLO, TERESA VALLICROSA, MIREIA PIFERRER, PATRICIA PAISAL, LAIA ALSINA Músics:  Pianistes: ADRIÀ AGUILERA i JOAQUIM TARDIDO Baix: ALAN GARCÍA Guitarra: FRANCESC PASCUAL Batería: NIL CASALS Clarinet: BARTOLOMÉ GARCÍA PLATA Trompeta: IVÓ OLLER Trombó: ALEIX HERRAIZ Cor: MUSICAL'S CHOIR Directora del cor: CRISTINA COLOMER
https://open.spotify.com/playlist/3Hhd7ylD46CMpIBL6OvOy9?si=90c9dd5321f84ba2

DAVID OLIVARES

TERESA VALLICROSA

MARC GÓMEZ

PATRICIA PAISAL

MIREIA PIFERRER

ALBERT MORA

LAIA ALSINA

MARC POCIELLO